Hyvää Juhannusta!!

Perjantai 20.6.2014

Kommentoi kirjoitusta.

Kevät mennä humpsahti...

Torstai 19.6.2014

Simba_orava.jpg
Kesäkuu tuli ihan varkain...kasvattaja-akatemia tehtävineen vei ison osan vapaa-ajasta samoin kuin pihan kunnostaminenkin! Simban näyttelykäynnit tuntuivat ihan lomalta kaiken tohinan välissä! 

Mutta nyt meillä on pihalla pehmeä nurmikko kasvamassa ja Simban näyttelytavoitekin (häntä iloisesti pystyssä kulkeva chihu-poika ja ERI) saavutettiin! Seuraavat tavoitteet ovat paljon korkeammalla! Seuraava näyttely mihin Simban kanssa menemme on 19.7. Mäntsälä! Maailmanvoittajaankin olemme menossa tunnelmia haistelemaan! 

Simba_orava9.jpg
Taloon on tuonut ylimääräistä hulinaa myös tytöt Lumi ja uusin tulokas Essi! Aamurieha tällä porukalla ei jää huomaamatta. :))

Kommentoi kirjoitusta.

Essi saapuu...

Torstai 12.6.2014


Essi_kotimatkalla.jpg

Essi kotimatkalla Lumin pikkusiskoksi! 

Kommentoi kirjoitusta.

Aamuvartio!

Sunnuntai 25.5.2014

image4.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

...ja nurmikko tuli...

Keskiviikko 30.4.2014

Bruno_ja_kivikasapg
Simba_kukkulan_kuningasjpg
Aloitimme jyrsimällä koko pihan ja poimimme noin 3 miljoonaa pikkukiveä viikon aikana...
kunnes koitti se päivä, kun saimme tilata multaa...
21 kuutiota kipattiin Vappuaattona klo 08 pihalle ja ei kun levittämään...
käsin.....uskomatonta kyllä, mutta pääsimme Vapun viettoonkin :) 

Kommentoi kirjoitusta.

Lumi -pieni chihutyttö

Torstai 17.4.2014


Lumi2.jpg

Lumi ei tuonut tullessaan lumisadetta vaan keväthelteet! Ihana lumivalkoinen Lumi! 

Kommentoi kirjoitusta.

Kouvolan pentunäyttelyssä

Sunnuntai 23.3.2014

Kouvolassa olimme taas isommalla porukalla....olimme saaneet houkuteltua peräti 4 Harriettin pentua mukaan ja Lindan mukana oli vielä hänen kasvattinsa Bebe ja pikku pomerian `Topaasi`...joka keräsikin koko potin!

Darling Darling Queen Latifah `Papoi`oli  VSP, Darling Darling kasvattajaryhmä sijoittui BIS-kasvattajakisassa toiseksi!

Muut sisarukset saivat todella hyvät ja tasaiset arvostelut myös!

Papoi ja Mimie pokkasivat leikkimielisessä parikilpailussa kolmannen sijan ja päivän kruunasi Topaasi, joka oli rotunsa paras ja ryhmävoittaja!

Tässä kohtaa voisi siteerata...väsyneinä, mutta onnellisina!

Kommentoi kirjoitusta.

Simba huijaa...

Sunnuntai 23.3.2014

Olen ollut ylpeä kuinka Simba osaa pyytää ulos tarpeilleen...kunnes tänään tajusin, että se raapii takaovea vain huijatakseen Brunolta luun tai leikkikalun!

Homma kulkee seuraavasti...Bruno kaluaa luuta tyytyväisenä ja Simba menee takaovelle pyytääkseen ulos...avaan oven, jolloin Bruno tulee ovelle ja Simba on siinä vaiheessa jo jäystämässä tyytyväisenä Brunon luuta :-)

Aika epeli on chihu...vai olenko minä vain yksinkertainen, kun en tajunnut huijausta aikaisemmin :-)

Kommentoi kirjoitusta.

Auringonpalvoja

Lauantai 22.3.2014

aurinko.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tampereen lääkäripäivien ständin takana

Torstai 20.3.2014 - Bruno ja Simba

Päästiin mamman töihin ihan kirjaimellisesti...se, kun ei kuulemma raaskinut jättää meitä autoon eikä hotelliin odottamaan! Aika raskasta oli kuunnella sitä lääketieteellistä löpinää, mutta onneksi rapsutuksiakin sateli ihan kiitettävästi!

hotelli_2.jpg

Hotellissa oli ihan mukavaa riehua...

simba_.jpg

Ja huilia...

mia2.jpg

...ja ihan siedettävää oli rapsutuksien vastaanottaminen...

Kommentoi kirjoitusta.

Pentutapaaminen Vihtorinkadulla

Sunnuntai 2.3.2014

Hulinaa ja riehumista...vapaana juoksemista ja takaa-ajoleikkejä! Mukana olijoilla oli varmasti hauskaa! Hyviä kuvia saatiin ihmisistä ja koirista heilahtaneita kuvia takapuolista  ;-) 

Kommentoi kirjoitusta.

Jyväskylän KV

Sunnuntai 23.2.2014 klo 18.03

Simban näyttelydepyytti meni oikein hyvin, vaikka häntä ei kehässä noussutkaan oikeaan asentoon! Pöydällä seisominen ja hampaiden näyttäminen menikin sitten oikein hyvin...emmehän olleet sitä harjoitelleetkaan kuin vaivaiset 100 tuntia! Eli seuraavat 100 tuntia treeniä ja olemme vain 1000 tunnin päässä tavoitteesta...eli kauniisti häntä pystyssä kulkevasta iloisesta chihu-pojasta :-)

Onkohan ranskikset jotenkin helpompia vai vaan yksinkertaisempia??

Kommentoi kirjoitusta.

Kasvattaja-akatemia

Keskiviikko 12.2.2014

Aiheena oli koiran rakenne ja liikkeet...mielenkiintoinen ja innostava ilta. Muistiinpanojakin tuli tehtyä mm. lavan ja lantion astekulmista ja siitä mitä tapahtuu, jos astekulmat muuttuvat! Omat koirani joutuivat taas koekaniineiksi, kun otin aikanaan painonvartijoista saamani mittanauhan hyötykäyttöön ja mittailin koirieni rintalastojen pituutta!

Kommentoi kirjoitusta.

Pakkasilla ei päästy töihin mukaan...

Sunnuntai 26.1.2014 klo 12.45 - Bruno ja Simba

...mutta meitä ei haitannut ollenkaan! 

Kotona meillä oli kaikkea kivaa puuhaa, kuten kukkien uudellleen istutusta, sytykkeiden pilkkomista, mattojen siirtelyä sopivimpiin paikkoihin, kirjeiden valmiiksi availua -säästimme mammalta mm. laskujen maksun! Jää tässä kuussa enemmän rahaa säästöön! Kätevää! 

Meidän mielestä pakkaset voisivat jatkua vielä ensi viikonkin, mutta mamma uhkaili ottavansa meidät mukaan töihin joka tapauksessa...joku ei sitten yhtään ymmärrä meidän uhrautumista kotimme takia! Ei ole pienelle koiralle helppoa siirrellä tuoleja paikasta toiseen, nyt kun Naperokaan ei ole meitä auttamassa! 

Siivousta125.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pentunäyttelyssä Kaapelitehtaalla

Sunnuntai 12.1.2014

Kaapelitehtaalla oli mukana kuudesta pennusta 4 -hulinaa riitti! Kaikki 4 saivat kunniapalkinnon ja Linda Darlindarling sijoittui neljänneksi kasvattajaryhmässä! 

Papoi0482.jpg

Miljoonasti onnea!!

Missy_kaapeli040.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Naapurin piha

Lauantai 4.1.2014

Jos joku osaisi kertoa miksi koirat haluavat aina mennä naapurin pihalle aidan alitse?

Tonttiani ympäröivä aita oli siis tehty edelliskesänä ranskisten mukaan, kun Bruno viime kesänä tuli taloon...joten pääsin aitaamaan pihani uudelleen, jotta siitä saataisiin chihunpitävä! Kolmelta sivulta kiinnitin aidan alaosaan tiheäsilmäisen verkon ruuveilla, mutta laiskuus iski jossakin vaiheessa ja neljäs sivu jäi makaamaan aitaa vasten...näyttihän se pitävän chihut aidan sisäpuolella :-)

Paitsi, ettei pidä enää, kun lumi on taittanut verkkoa niin, että sen sivusta pääsee naapuriin...naapurin pihalla on jotain todella kiinnostavaa ja sinne juostaan heti, kun pihalle mennään!

Mutta heti, kun aidan verkko on kiinnitetty ja siitä ei pääse läpi naapurin pihalle, lakkaa naapurin piha kiinnostamasta?

Ihan kuin pieni chihu tietäisi, että verkko on paikallaan?

Kommentoi kirjoitusta.

Näyttelyvuosi 2014?

Torstai 26.12.2013 klo 16.18

Remontti on nyt melkein maalissa ja aikaa alkaa riittää pian muuhunkin...joten ajattelin täyttää vuoden 2014 koirilla...

Minut hyväksyttiin Suomen koirankasvattajien järjestämään vuoden 2014 kestävään kasvattaja-akatemiaan opiskelemaan teoriaa ja käytäntöä! Odotan kursseja innolla!! Ja päivittelen kurssikuulumisia vuoden mittaan blogiini! 

Näyttelyihinkin ajattelin taas panostaa tänä vuonna, hiljaiselo sillä rintamalla onkin kestänyt koko remontin ajan! Jyväskylän kansainvälinen näyttely aloittaa Simban näyttelyuran ja tammikuussa ilmoittaudutaan lisää!

Harriettin pentujen ensiesiintyminen on kaapelitehtaan pentunäyttelyssä tammikuun 12. ja siitä on sitten hyvä jatkaa näyttelyuraa niin pentujen kuin Harriettinkin! 

Kiva vuosi 2014 siis tulossa!! 

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Joulua!!

Torstai 26.12.2013

Ihana Joulu! Vaikka maa onkin musta ja lämpöasteita oli 5, tuli se Joulu sittenkin, kun kaikki läheiset olivat paikalla Jouluaterialla ja kuuseen oli sytytetty kynttilät! Joulupöytä notkui tuttuun tapaan herkuista ja koirien nenät saivat kunnon joulujumpat -senverran tiivistä tahtia nenät haistelivat herkkuja...taisi sieltä pöydästä muutama herkkupala tippua vahingossa sitkeimmille väijyjillekin! 

Kommentoi kirjoitusta.

Sauna ja takkahuone ennen ja jälkeen...

Sunnuntai 22.9.2013 klo 21.01

Talossa oli puulämmitteinen sauna, samoin kuin puilla lämpiävä vesipatakin. Vaikka puulämmitteisestä saunasta pidänkin, oma mukavuudenhalu vei voiton ja purimme sauna-pesu-pukuhuonekompleksista yli kaksi metriä halkaisijaltaan olevan ison muurin, jossa oli 3 hormia. Tilalle sain ison saunan, varaavan takan ja ison takkahuoneen! 

Vihtori_sauna_2011.jpg

Sauna oli pikimusta...vaikkei se kai 70-luvulla muotia ollutkaan, toisin kuin nykyään. Syykin selvisi, kun päätin käydä saunassa ennenkuin se puretaan. Kiuas ja hormi oli täynnä reikiä, olikohan kiuaskin alkuperäinen, kuten kaikki muukin talossa?

Vihtori_sauna_2013.jpg

Sauna sähköistettynä ;-)

Vihtori_pukuh.2011.jpg

Entinen eteinen ja autotallin sisäänkäynti, nykyinen takkahuone keittiöstä päin!

Vihtori_takkah.2013.jpg

Entinen pukuhuone!

Takkahuoneestakin purettiin 7 seinää ja niistä uusittiin 3 seinää samaan paikkaan täyttämään nykyiset märkätilavaatimukset. Yllättäen takkahuoneessakin oli kantava seinä, johon hain teräspalkin, jotta matalasta tilasta ei olisi menetetty liiaksi korkeutta. 

Ja takkahuone kevättalvella 2013.

Vihtori_takkah.2013_2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »