pennun ulkoilu

Aarreulkoilemassa.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pikku pentua voi huoletta ulkoiluttaa muistaen, että pennun kanssa ulkoillaan pennun ehdoilla. Pentu on valmis lenkkeilemään vasta fyysisesti täysin kehittyneenä. Luuston ja lihaksiston kehittyminen vie aikansa. Liikkumisen ja levon tasapaino on pennun ulkoilun perusta. 

Pennun mielestä on hauskaa leikkiä piiloleikkiä - omistaja menee kiven taakse piiloon ja pentu etsii.

Mielellään pentu leikkii myös kiinniottoleikkejä pallolla. Kieritä palloa, ja kun pentu ottaa pallon suuhunsa, yritä saada pentu tuomaan se takaisin sinulle. Vetoleikit ovat myös pennun mielestä hauskoja.

Pennulle voi tehdä myös helppoa jälkeä, jotta se saa harjoittaa nenäänsä. Yksinkertaisimmillaan pentu voi etsiä räsyn alle piilotettua makupalaa.

 

Kun kutsut pennun on tultava luoksesi!

Aloita harjoittelu tilanteessa, jossa pentu taapertaa jonkin matkan päässä sinusta. Sano ensin pennun nimi ja juuri, kun pentu kääntyy katsomaan huuda "tänne" ja juokse pentua karkuun sellaista vauhtia, että pentu ehtii tavoittaa sinut. Pentu ryntää aivan varmasti perääsi. Tavoittamisesi ilo on tärkeämpi kuin makupala.

Myös makupalaa voi käyttää palkitsemiseen. Tänne sanaa ei saa käyttää väärin hokemalla sitä sopivaan ja sopimattomaan aikaan, koska silloin sana menettää merkityksensä.